top of page

 השיגרה בעקבות משבר הקורונה

מבט לעתיד

הרבה אנשים פיתחו הפרעות נפשיות כמו חרדה ודיכאון בעקבות הפסקת עבודה בתקופת הקורונה. מצ שני, הרבה אנשים המציאו את עצמם מחדש וגילו שהם יכולים להתפרנס מתחום אחר לגמרי. ברגע שנמצאים בצומת דרכים כזאת שצריך לקבל החלטות חדשות, חשוב לא לשכוח את המטרות האישיות. היעדר תחושת משמעות וירידה באינטראקציות החברתיות היומיומיות עלולה לגרום לחרדה ודיכאון. טיפול רגשי בהחלט יכול לעזור.

הרבה יותר קל להגיע לתובנות ומסקנות ממקום של הבנה וראיית התמונה הכוללת. לילדים ונוער קשה לחשוב על פתרונות יצירתיים כשהם נמצאים בתוך חשיכה וחרדות. בשלב הראשון צריך למצוא את הדרך להורדת המתח. כשיודעים מה השלכות הקורונה ומה הולך להתרחש, החרדות נחלשות.

ישנן המון שיטות שיכולות לעזור להגיע לאיזון נפשי כדי לדעת כיצד להתקדם ולהתפתח. ברגע שהלחץ פוחת, החלק היצירתי שבתוכנו מתחיל לעבוד. השלכות הקורונה לא חייבות להיות שליליות.

שיגרה בקורונה

עד שהופיעה הקורונה, היינו בתוך שיגרה מסויימת ועם וודאות לגבי ההתנהלות שלנו ביום יום. מהרגע שנכנסה הקורונה, סדר היום שלנו כבר לא לגמרי וודאי. תחשות היציבות והבטחון התערערו והם כבר לא כאלה ברורים. 

משבר הקורונה שינה מהיסוד את חיינו ואת דפוסי ההתנהגות שלנו. פתאום נכפה עלינו ריחוק חברתי ופחד מהאחר. במיוחד בזמן סגרים, לא פשוט לבנות לוח זמנים נכון שישאיר אותנו תחת שגרת אורח חיים בריאה. השיגרה בעקבות משבר הקורונה השתנתה.

לאדם הנורמטיבי ישנו צורך טבעי לממש את עצמו ולהתקדם, להתפתח וליצור. כשאנחנו לא פועלים עפ"י סדר יום קבוע, הפעילויות הופכות סתמיות, הן נוטות להימרח, לעיתים אף להפוך את היום והלילה ובסוף היום אנחנו מרגישים תסכול מזה שלא עשינו שום דבר משמעותי במשך היום. כשאנחנו מרגישים שיש משמעות למה שאנחנו עושים- אנחנו יותר מסופקים ומאושרים.

bottom of page